Haagse Oscars - september 2019


Tijdens de uitreiking van de Haagse Oscars 2019 mocht Pieternel voor de voorstelling 'Wij zijn geen Monsters' de Oscar voor
Beste Vormgeving en de Oscar voor Beste Regie in ontvangst nemen.

Verder werd de voorstelling runner up in de categorie Beste Voorstelling en ging de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol naar hoofdrol speler Jeroen Smit en waren er nominaties voor Beste Vrouwelijke en Beste Mannelijke Bijrol.Foto's Vallen voor de fame - juni 2019


De foto's van Vallen voor de fame, de voorstelling die Pieternel regisseerde voor het Studio 33 Festival staan online! De foto's vind je door te klikken op onderstaande afbeelding.

Vallen

Foto's Wij zijn geen monsters - mei 2019


De foto's van Wij zijn geen monsters, de voorstelling die Pieternel regisseerde bij Tonellab staan online! De foto's vind je door te klikken op onderstaande afbeelding.

Mon

'Wij zijn geen monsters' - april 2019


Pieternel mag dit jaar bij Toneellab de voorstelling Wij zijn geen monsters regisseren, een van Warmerdam met de oorspronkelijke titel Bij het kanaal naar links. De voorstelling is begin april te zien. Voor de flyer en meer informatie klik je op onderstaande afbeelding.

Mons

Foto's Ans en Wilma gestrand - maart 2019


De foto's van Ans en Wila gestrand, de nieuwste voorstelling van Theatergroep Plankgas waarin Pieternel de rol van Ans speelt, staan online! De foto's vind je door te klikken op onderstaande afbeelding.

Ans

#Forever seizoen 2 - februari 2019


Seizoen 2 van de Zappserie #Forever is van start gegaan. Ook dit seizoen zal Pieternel weer te zien zijn als Daphne.'Ans en Wilma gestrand' - januari 2019


Vanaf 23 januari is Pieternel te zien in de nieuwe voorstelling van Theatergroep Plankgas 'Ans en Wilma gestrand'. Een voorstelling over vriendschap en overleven en het overleven van een vriendschap. Voorlopig staan er in januari en februari openbare voorstellingen gepland in Den Haag en Naarden en in juni en september in de Fuut op Kijkduin. Kijk voor de gehele speellijst op www.theatergroep-plankgas.nl. De flyer, en dus meer informatie vind je door te drukken op onderstaande afbeelding.

Ans

Foto's Aardgasten - december 2018


De foto's van AARDGASTEN, de voorstelling waarmee TG Hollands Glorie de hele maand oktober door Groningen toerde, staan online! De foto's vind je door te klikken op onderstaande afbeelding.

Aardgasten

Brugklas De tijd van mijn leven - november 2018


In het voorjaar van 2019 zal Pieternel te zien zijn als Ria in de bioscoopfilm Brugklas - De tijd van mijn leven.'Aardgasten' - oktober 2018


De hele maand oktober is Pieternel te zien in de voorstelling Aardgasten. Een voorstelling over de gaswinningsproblematiek verpakt in de metafoor van een surrealistisch huwelijksfeest waar de gasten maar niet willen vertrekken. De voorstelling reist door de provincie Groningen.
Meer info vind je door te klikken op onderstaande afbeelding.

Aardgasten

#Forever - september 2018


Alle draaidagen zitten er alweer op, aankomend voorjaar zal Pieternel wederom te zien zijn als Daphne in het tweede seizoen van #Forever op ZAPP.Kappen nou! - augustus 2018


In de Week Tegen Pesten (17-21 september) lanceert de KRO-NCRV in co-productie met NL Film de nieuwe transmediale dramaserie 'Kappen nou!'. Pieternel zal in deze serie te zien zijn als gymjuf mevrouw Gerritsen.

Pillin

Foto's Pillin' - juli 2018


De foto's van Pillin' staan online! De foto's vind je door te klikken op onderstaande afbeelding.

Pillin

Showreel - juni 2018
Foto's 'All Exclusive*****' - mei 2018


De heerlijke foto's van 'All Exclusive*****', gemaakt door Puck Soetens, staan online. De foto's vind je door te klikken op onderstaande afbeelding.

All

Pillin' - april 2018


Vorig jaar regisseerde Pieternel voor Niké Mulder de solovoorstelling Moksi. Dit jaar komen ze terug naar het Delft Fringe Festival met Pillin'.
In Pillin' onderzoeken Niké en Charlotte Kuyvenhoven de wereld van psychische problemen. Een voorstelling onstaan uit eigen ervaring, moeten we wel of niet pillen slikken? worden we wel of niet te snel gediagnostiseerd?. Onder regie van Pieternel en met teksten van Milo Cremer Eindhoven is het een sprookjesachtige voorstelling geworden. Want waarom is de Boze Wolf eigenlijk altijd zo boos?
Meer informatie over de voorstelling vind je door te klikken op onderstaande afbeelding.

Pillin

#Forever - februari 2018


Vanaf februari is Pieternel te zien in de nieuwe AvroTros jeugdserie #Forever. Ze speelt hierin de rol van Daphne. #Forever wordt elke werkdag uitgezonden om 18:05 op NPO3.'All Exclusive*****' - januari 2018


De repetities voor 'All Exclusive *****' zijn in volle gang. Het is de vierde voorstelling die Pieternel bij Het Reservaat Speelt regisseert. Op 3 februari gaat deze caroussel-voorstelling, bestaande uit drie korte voorstelling, in premiere in Theater de Nieuwe Regentes. Klik op onderstaande afbeelding voor de flyer.

All

Foto's 'Ja.. Hoe zeg je dat?' - november 2017


De prachtige foto's van Ja...Hoe zeg je dat?, gemaakt door Kamerich & Budwilowitz, staan online. Pieternel speelde in deze voorstelling van BonteHond naast Ayla Satijn en Dwayne Toemere. Foto's vind je door te klikken op onderstaande afbeelding

Ja Hoe

'Ja... hoe zeg je dat?' - september 2017


De repetities voor 'Ja... hoe zeg je dat?' zijn begonnen. Deze nieuwe voorstelling van Theatergezelschap BonteHond werd door Pieternel en Judith Faas ontwikkeld.
In 'Ja... hoe zeg je dat?' wordt de vraag gesteld wat je tegenwoordig nog kunt zeggen zonder iemand te beledigen. De regie is in handen van Judith en Pieternel zal samen met Ayla Satijn en Dwayne Toemere de voorstelling spelen. Vanaf november te zien in Almere. Klik op onderstaande afbeelding voor de flyer.

Ja

Foto's 'Moksi' - augustus 2017


De foto's van Moksi staan eindelijk online! Pieternel regisseerde Moksi in opdracht van Nike Mulder voor het Delft Fringe 2017. Foto's vind je door te klikken op onderstaande afbeelding

Moksi

Dat is toch niet normaal! - mei 2017


'Dat is toch niet normaal!' staat online op Telegraaf Vandaag. In dit programma vol sociale experimenten mag Pieternel een supermarkt leegroven en kijken hoe omstanders reageren. De aflevering is te bekijken door op onderstaande afbeelding te drukken.

Niet Normaal

Niké Mulder - april 2017


Pieternel werkt op dit moment met actrice Niké Mulder aan haar eerste solo. De solo van Niké zal 2 juni in premiere gaan op Delft Fringe. Meer informatie over Niké vind je door te klikken op onderstaande afbeelding.

Catch

Bolletje - april 2017


Pieternel is momenteel te zien in een commercial voor Bolletje ontbijtgranen. Bekijk de commercial hieronder.Foto's 'SMACHT' - maart 2017


Op 14 februari ging de voorstelling 'SMACHT' in premiere. Pieternel maakte deze voorstelling, een ode aan de liefde in het theater en in het echte leven, bij Theatergoep Plankgas. De voorstelling speelt nu nog besloten en in de zomer nog een aantal keer openbaar in de Fuut (Kijkduin). De foto's bekijk je via onderstaande afbeelding.

SMACHT

Foto's 'Gras' - januari 2017


De foto's van de voorstelling die Pieternel, in een week, maakte bij Toneelgroep Rood staan online, je vindt ze door op onderstaande afbeelding te klikken.

Graf

Toneelgroep Rood - januari 2017


In de eerste week van januari regisseert Pieternel voor Toneelgroep Rood hun snelkookproductie. In 5 dagen maakt ze met 4 acteurs de voorstelling Gras van Esther Gerritsen op een bijzondere lokatie in Den Haag. Meer informatie op toneelgroeprood.nlMaster Theater - december 2016


Op 22 december heeft Pieternel met succes de Master Theater aan de Toneelacademie Maastricht afgerond. Ze mag zichzelf daarmee vanaf nu Master of Arts noemen.Dat is toch niet normaal - december 2016


In december heeft Pieternel meegewerkt aan / gespeeld in het programma 'Dat is toch niet normaal'. In dit programma wordt hufterig gedrag in sociale experimenten met de verborgen camera opgenomen. In 2017 zal het programma te zien zijn bij de Telegraaf Mediagroep.Plankgas - november 2016


De repetities voor de nieuwe voorstelling die Pieternel gaat maken bij Theatergroep Plankgas zijn begonnen. De voorstelling neemt je, in een ode aan de liefde, mee langs de mooiste dialogen en monologen uit de theatergeschiednis. De voorstelling, voorlopig met titel SMACHT gaat februari 2017 in premiere.Foto's 'Het Graf van Navagne' - oktober 2016


De foto's van de voorstelling die Pieternel op lokatie in Eijsden maakte staan online, je vindt ze door op onderstaande afbeelding te klikken.

Graf

Recensie Limburger - september 2016


In De Limburger verscheen een mooie recensie over de voorstelling 'Het Graf van Navagne', je kunt de recensie lezen door op onderstaande afbeelding te klikken.

Graf van

'Het graf van Navagne' - augustus 2016


Er wordt momenteel hard gerepeteerd aan de lokatievoorstelling
"Het graf van Navagne'. Met deze voorstelling hoopt Pieternel antwoord te vinden op de onderzoeksvraag die ze zich stelde voor haar Master Theatre. Het Graf van Navagne is een samenwerking met van Eyck Mirror (het projectbureau van de van Eyck Akademie) en de gemeente Eijsden-Margraten.

Via onderstaande link de (voorlopige) flyer.

Graf van

Foto's 'Choose Character' - juni 2016


Pieternel maakte met jongeren van theaterschool Rabarber een voorstelling over wat het betekent om transgender te zijn. De foto's staan inmiddels online, je vindt ze door op onderstaande afbeelding te klikken.

Choose

Foto's 'Zeg, wat doe jij eigenlijk?' - juni 2016


De foto's van 'Zeg, wat doe jij eigenlijk?', de voorstelling die Pieternel maakte met Het Reservaat, staan online. Via onderstaande link.

Zeg wat doe jij

'Choose Character: Boy/Girl' - mei 2016


Dit jaar maakt Pieternel met spelers van Theaterschool Rabarber de voorstelling 'Choose Character: Boy/Girl'. Deze voorstelling, over wat het betekent om transgender te zijn, speelt begin juni op het Studio 33 festival.'Zeg... wat doe jij eigenlijk?' - april 2016


Dit jaar regisseert Pieternel voor het derde jaar op rij een voorstelling bij Het Reservaat. Waar het voorgaande jaren achtereenvolgens over vrienden en familie ging, pakt Het Reservaat dit jaar de collega's aan. Eind mei te zien in de Warenar te Wassenaar. Klik op de afbeelding voor de gehele flyer.

Reservaat

'Catch' - maart 2016


Sinds vrijdag 4 maart 2016 zend KRO NCRV de nieuwe serie Catch uit, met o.a. Robert de Hoof, Sallie Harmsen en Maarten Heijmans. In de eerste aflevering speelt Pieternel de rol van Chantal Boogaard. Alle afleveringen vind je op de site van Catch. Link in onderstaande afbeelding.

Catch

Foto's 'Pitten' - februari 2016


Het Heijermans festival bij Toneelgroep de Appel zit er op, en zo ook de reeks voorstellingen van Pitten, de eenakter die Pieternel regisseerde. Gelukkig hebben we de foto's nog, je kunt ze bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Pitten

Vrij Nederland over 'Pitten' - januari 2016


Vrij Nederland schreef een mooi artikel over het Heijermans Festival bij Toneelgroep de Appel. Ze begonnen dit artikel met een recensie van Pitten, de eenakter die Pieternel voor het festival regisseerde. Je leest deze recensie door te klikken op onderstaande afbeelding.

Pitten

Foto's 'Eigen Schuld' - december 2015


Afgelopen oktober maakte Pieternel samen met Judith Faas de voorstelling Eigen Schuld. Een publiekswerkingsprogramma voor BonteHond in het (winkel)centrum van Almere. Daar zijn prachtige foto's gemaakt door Kamerich & Budwilowitz. Je kunt ze bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Eigen Schuld

Zendtijd 'Eigen Schuld' - december 2015


De PvdA heeft zijn zendtijd voor politieke partijen ook dit jaar weer beschikbaar gesteld aan kunstenaars en Eigen Schuld was een van de gelukkigen.'Pitten' - oktober 2015


De voorstelling 'Pitten' die Pieternel mag regisseren voor Theatergroep de Appel heeft inmiddels een mooie eigen flyer. Alle informatie over de rest van het Heijermans festival kun je vinden op de site van de Appel.

Klik op de afbeelding om de flyer te bekijken.

Pitten

Almere Dichtbij over 'Eigen Schuld' - oktober 2015


Almere Dichtbij schreef een mooi en confronterend artikel over de voorbereidingen rond de voorstelling 'Eigen Schuld'

Eigen Schuld

'Eigen Schuld' - september 2015


Ook dit seizoen maakt Pieternel samen met Judith Faas een voorstelling bij Jeugdtheatergezelschap BonteHond. Dit jaar is dat de voorstelling 'Eigen Schuld' die als publiekswerkingsproject voorkomt uit de voorstelling 'Know me'. 'Eigen Schuld' is een theatrale tocht, door een leegstaand winkelpand, over imago en het leven met schulden. De repetities zijn inmiddels vol op bezig, half oktober gaat de voorstelling in premiere in Almere. Meer informatie vind je via onderstaande afbeelding.

Eigen Schuld

Toneelgroep de Appel - juli 2015


Eind dit jaar zal Toneelgroep de Appel 'Op Hoop van Zegen' van Heijermans brengen. Rond deze voorstelling zal er in het Appeltheater een uitgebreide programmering komen rond Heijermans en het thema 'Zee'.
Onderdeel van deze programmering is de korte voorstelling 'Pitten', eveneens van Heijermans, gespeeld door Scheveningse amasteurs. Pieternel mag van deze voorstelling de regie voor haar rekening nemen.Foto's 'Het blijft toch je familie' - juli 2015


De foto's van de voorstelling 'Het blijft toch je familie', die Pieternel dit seizoen regisseerde bij Het Reservaat, staan online en kun je bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Familie

Foto's 'Een hoop gezeik...' - juni 2015


De foto's van de voorstelling 'Een hoop gezeik om een kleine opmerking' die Pieternel met 11 leerlingen van Rabarber maakte voor het Studio 33 Festival staan online en kun je bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Hoop

'Familie' - juni 2015


Ook dit jaar regisseert Pieternel bij Het Reservaat weer een voorstelling. De repetities zijn in volle gang. Het thema dit jaar is familie.

We hebben er allemaal mee te maken of we dat nu willen of niet. Eigenlijk is het nogal wrang dat de mensen die je zelf niet uit kiest juist diegene zijn waar je je leven lang aan vast zit. Familie, je kunt ze soms wel wurgen maar zijn het stiekem niet de mensen waar je het meest van houdt? In dit stuk komen we erachter.

Familie

'Ernst' - juni 2015


Eind mei maakte Pieternel in samenwerking met Stephan Evenblij en Roelant Radier de korte voorstelling 'Ernst' voor het A Walk in the Park festival. In 'Ernst' moet Stephan in korte tijd en in een kleine ruimte zien te bedenken wat hij op de herdenking van zijn vader zal zeggen. Morgen is het 20 jaar geleden en dus moet hij iets doen. Ernst is een korte, hilarische en muzikale voorstelling over je eigen weg vinden.

De foto's staan inmiddels online en kun je bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Ernst

'Een hoop gezeik om een kleine opmerking' - mei 2015


Momenteel werkt Pieternel met 11 leerlingen van Theaterschool Rabarber aan de voorstelling 'Een hoop gezeik om een kleine opmerking'.

In 'Een hoop gezeik om een kleine opmerking' zien we elf meiden in een discotheek. Gewoon met z'n allen op stap zoals zo vaak. De avond loopt echter anders dan gedacht als twee van hen terloops een opmerking maken... Er wordt gedanst, gedronken en verraden, vriendschappen worden op de proef gesteld, er wordt gekonkeld, geroddeld en verlaten. Want wie heeft er nou precies wat gezegd en waarom?

'Een hoop gezeik om een kleine opmerking' is een voorstelling over vriendschap tussen meiden en hoe een gedachte alles kan doen wankelen.

De voorstelling zal te zien zijn op 5, 6 en 7 juni in het Studio 33 Festival. Voor de volledige flyer klik je op onderstaande afbeelding.

Hoop

Nieuwe showreel - april 2015


De nieuwe showreel van Pieternel staat online. Maar je kunt hem ook gewoon hier beneden bekijken.Foto's 'Geen I.D.' - maart 2014


Van de theatrale wandeling Geen I.D., die Pieternel samen met Judith Faas regisseerde voor BonteHond, zijn prachtige foto's gemaakt door Kamerich & Budwilowitz. Je kunt ze bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Geen I.D.

'Goedenavond dames en heren' - maart 2015


30 maart gaat op Omroep Max de nieuwe serie 'Goedenavond dames en heren' in premiere. Pieternel zal, in dit vervolg op 'Moeder ik wil bij de revue' ook een aantal keer te zien zijn.'Noord Zuid' - januari 2015


Vanaf 2 januari is Pieternel te zien in een kleine rol in de nieuwe KRO serie Noord Zuid. De serie werd geregisseert door Paula van der Oest en er zijn rollen weggelegd voor o.a. Ariane Schluter, Katja Schuurman en Gijs Scholten van Aschat. Pieternel speelt Amber, de ex vriendin van Steven (Juda Goslinga), waar hij nog een ongezonde obsessie voor heeft. De serie is op vrijdagavond te zien om 20:30 uur op NPO1.'Emma's dilemma' - december 2014


In december was Pieternel te zien als regentes Emma in de voorstelling 'Emma's dillema'. In 'Emma's dilemma' zien we de worsteling van Emma over haar keuze of ze, na het overlijden van Willem III, wel of niet regentes van haar dochter Wilhelmina moet worden. Ze had daarmee een einde kunnen maken aan de monarchie...
De historische voorstelling maakte een tour langs Den Haag, Leiden en Delft en komt hopelijk in 2015 weer terug.

Emma

'Geen I.D.' - december 2014


De voorstelling 'Geen I.D.' die Pieternel samen met Judith Faas maakte voor BonteHond in het asielzoekerscentrum Almere is afgerond. Het was een groot succes, de reacties waren hartverwarmend. Deel van de voorstelling is vastgelegd in onderstaand filmpje. De PvdA heeft zijn zendtijd voor politieke partijen beschikbaar gesteld aan kunstenaars en Geen I.D. was een van de gelukkigen. De flyer staat in middels ook online.'Geen I.D.' - oktober 2014


De voorstelling 'Geen I.D.' die Pieternel samen met Judith Faas maakte voor BonteHond in het asielzoekerscentrum Almere is ook de Volkskrant niet ontgaan. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te bekijken.

Geen I.D.

'Ik zit waar jij niet ziet' - oktober 2014


De voorstellingen van 'Ik zit waar jij niet ziet' in de Gevangenpoort in Den Haag zitten er alweer op. De Konuiten hopen op een reprice in 2015. Klik op onderstaande afbeelding om de foto's te bekijken.

Ik zit

Nominatie Beste actrice - augustus 2014


Pieternel heeft tijdens het 48 Hours Film Festival in Rotterdam een nominatie voor beste actrice in de wacht gesleept voor haar rol in 'Tim'. De jury: 'Een onvervalst Rotterdams accent gonst door de zaal en de kijker verplaatst zich meteen in deze moeder die worstelt met haar huwelijk, haar moederschap en haar sociale milieu'.
Beste actrice werd ze niet maar de nominatie is al heel mooi.

TIM

'Ik zit waar jij niet ziet' - augustus 2014


In september gaat de voorstelling 'Ik zit waar jij niet ziet' in premiere op een wel heel bijzondere lokatie, museum de Gevangenpoort in Den Haag. Dit is de eerste voorstelling die Pieternel regisseert voor het nieuwe gezelschap Kornuiten van Drang.

Waarom neem je eigenlijk geen asielzoeker in huis, of ga je kijken of er bij je buren geen meisje in de kelder zit? Daar zijn vast honderd-en-een redenen voor. En je bent de enige niet met legitieme excuses. De Kornuiten van Drang stelden zichzelf ook deze vragen, bedachten alle mogelijke smoezen en kwamen tot de conclusie: wij zijn lui. En juist daarom kunnen er zoveel mensen onschuldig gevangen zitten zonder dat wij daar iets aan doen.

In deze korte totaal-voorstelling wordt het publiek op 18, 19, 25 en 26 september meegenomen door de Gevangenpoort en maken aan de hand van performances, fotografie, soundscape en theater kennis met de verborgen gevangenen van nu.


Klik op onderstaande afbeelding om de flyer te bekijken.

Ik zit

Kornuiten van Drang - juli 2014


Samen met Kristel Keuren en Marten van der Meijden vormt Pieternel sinds kort Kornuiten van Drang. Kornuiten is de nieuwe, jonge afdeling van Theatergroep Drang. In september verschijnt de eerste voorstelling 'Ik zit waar jij niet ziet' in Museum de Gevangenpoort, een voorstelling over verborgen gevangenen en hoe wij er voor kiezen om die niet te zien. Kornuiten maakt net als Drang locatievoorstellingen over een actueel maatschappelijk thema en voegt daar de visie van een nieuwe generatie aan toe.

Naast de voorstelling op locatie laat Kornuiten het thema van de voorstelling ook terugkomen in Club Drang avonden. Club Drang zijn avonden waar je gezellig met je vrienden naartoe gaat om wat te drinken en te kletsen terwijl de Kornuiten het entertainment verzorgen. De eerste Club Drang avonden nemen ze Den Haag onder de loep. Ze verzorgen een grappige en uitermate dynamische quiz (met een theatrale twist) die je vol nieuwe weetjes en met een grijns op het gezicht achter zal laten.

Voor meer informatie kun je ook de site van Drang in de gaten houden.'Paradijsvogels' - juni 2014


De foto's van 'Paradijsvogels' staan online. Klik op onderstaande foto om ze te bekijken.

PDV

'Vrinden' - mei 2014


Pieternel is op het moment hard bezig met de repetities van 'Vrinden'. 'Vrinden' is de eerste voorstelling die wordt uitgebracht onder de nieuwe naam Het Reservaat, een voortzetting van het vroegere Vobeno.
In 'Vrinden' spelen mensen uit het Reservaat (Benoordenhout en Wassenaar) een voorstelling over vriendschap in het algemeen en die in het Reservaat in het bijzonder. Maar informatie vind je op de flyer door te klikken op onderstaande afbeelding.

Vrind

'Paradijsvogels' - april 2014


Deze maand gaat de nieuwe voorstelling van Theatergroep Plankgas 'Paradijsvogels' in premiere. Pieternel vormt samen met Anna Nicolai de cast voor deze absurde voorstelling. Voor meer informatie over de voorstelling klik je op onderstaande afbeelding.

16, 25 en 26 april - Mallemolentheater, Den Haag
Aanvang: 20.30 uur
Entree: 17,50
Reserveren: info@theatergroep-plankgas.nl

11 en 18 mei - Saskia's Huiskamer, Amsterdam
THEATERLUNCH
Aanvang: 13.00 uur
Entree: 47,50 (incl. 3-gangenlunch + ALLE drank + theater)
Reserveren: info@theatergroep-plankgas.nl

11 en 12 juni - Strandpaviljoen De Fuut, Den Haag
THEATERDINER
Aanvang: 18.30 uur
Entree: 40 (incl. 3-gangendiner + theater)
Reserveren: info@defuut.nl of 070-3549074

20 juni - Studio De Bakkerij, Rotterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 10
Reserveren: info@studiodebakkerij.nl

Paradijs

Recensie 'Doo-wop Doo-wop' - maart 2014


Begin maart speelde de voorstelling 'Doo-wop Doo-wop' op het CTF. Naar aanleiding van deze voorstellingen, die Pieternel regisseerde, verscheen er op de site Cultuurbewust.nl een mooie recensie. De hele recensie kun je lezen door op onderstaande afbeelding te drukken.

Wop

'Doo-wop Doo-wop' - februari 2014


Momenteel is Pieternel volop bezig met de regie van 'Doo-wop Doo-wop' een muzikale voorstelling van het gelegenheidsgezelschap Faas met Haaren dat op het Cafe Theater Festival te zien zal zijn.
Het zijn de jaren 30. Buiten is het crisis. Buiten dreigt de oorlog. Maar binnen zijn er geen zorgen. Binnen wordt er gedronken en gezongen. Twee zussen wachten op de komst van de derde. Zonder haar kunnen ze niet beginnen want zij zingt de melodielijn. En zonder de melodie is er alleen doo-wop doo-wop.
'Doo-wop Doo-wop' is op 7, 8 en 9 maart te zien op het TCF in Utrecht. Voor meer informatie klik je op onderstaande afbeelding.

Doo

'Offers & Koffers' - februari 2014


In 2010 regisseerde Pieternel voor TG Plankgas de voorstelling Offers & Koffers. De voorstelling, die gaat over het expat bestaan, werd inmiddels al gespeeld in Schotland, Indonesie, Singapore, Frankrijk, China, Nigeria en Zwitserland maar aan dat lijstje mag nu ook Vietnam worden toegevoegd. Afgelopen Valentijnsdag speelde Plankgas de voorstelling met succes voor de Nederlandse gemeenschap daar. Meer informatie over boekingen vind je via onderstaande link.

Vietnam

Foto's 'Familie VROM' - december 2013


De foto's van 'Familie VROM' staan online. Voor deze lokatievoorstelling van TG Drang, in het oude Ministerie van VROM, regisseerde Pieternel het stuk 'Phoenix Roebelinii' en speelde een rol in het slotstuk. Om de foto's te bekijken klik je op onderstaande afbeelding.

VROM

'Familie VROM' - oktober 2013


Op 19 oktober gaat de voorstelling 'Familie VROM' van theatergroep Drang in premiere. Een grootse lokatievoorstelling over solidariteit. De voorstelling is opgebouwd uit vier korte voorstellingen en een slot. Pieternel regisseerde 1 van de vier voorstellingen en is als actrice te zien in het slot (let op: niet alle avonden). De voorstelling speelt tot 16 november. Voor meer informatie en/of de flyer klik je op de afbeelding hieronder.

VROM

'De 15 dagen van Emma' - augustus 2013


Deze en volgende maand staat de voorstelling 'De 15 dagen van Emma' op Voordekunst.nl. Pieternel is gevraagd om in deze historische voorstelling over Emma te spelen. De voorstelling vertelt het verhaal van de 15 dagen na het overlijden van Willem III. In die dagen moest Emma beslissen of ze de taak van regentes op zich zou nemen (en de monarchie voort zou zetten) of met Wilhelmina naar Duitsland zou vertrekken. U kunt de de voorstelling nog steunen op Voordekunst.nl. Klik op onderstaande afbeelding voor meer info of donaties.

Emma

Foto's 'AF.' - juli 2013


De foto's van de voorstelling 'AF.', die Pieternel regisseerde bij Theatergroep Paradox, staan online. Klik op onderstaande afbeelding om ze te bekijken.

AF

Campina - juli 2013


Pieternel is vanaf nu te zien in deze nieuwe commercial van Campina. Je moet wel goed opletten...'AF.' - juni 2013


Eind juni speelt in Ins Blau te Leiden de voorstelling 'AF.' die Pieternel regisseerde voor theatergroep Paradox. Een luchtige voorstelling met een hele zwarte rand. Voor meer info en de flyer klik je op onderstaande afbeelding.

AF

Foto's Acteerstudio - april 2013


De foto's van de voorstelling 'De Koning is dood, leve de Koning!' staan online. Om ze allemaal te bekijken klik je op onderstaande afbeelding.

De Koning is dood

'Heel Nederland loopt binnen bij Zeeman' - mei 2013


Dit jaar is Pieternel te zien in een reeks van 7 Zeeman commercials die gedurende het hele jaar zullen worden uitgezonden. Een aantal voorbeelden zijn te zien op de pagina 'Filmpjes'. Om alle zeven commercials te bekijken klinkt u op onderstaande link om naar de website van Zeeman te gaan.

Zeeman

'De Koning is dood...' - april 2013


Op 11 mei gaat de voorstelling 'De Koning is dood, leve de Koning!' in premiere. De hele maand mei zal deze voorstelling, door Pieternel geregisseerd voor de Acteerstudio, te zien zijn in het Carlton Beach Hotel op Scheveningen. Voor meer informatie en de flyer klikt u op onderstaande afbeelding.

De Koning is dood

Summerschool - maart 2013


Deze zomer zal Pieternel één (misschien twee) workshop(s) theatermaken geven bestaande uit twee volle weekends. De workshop vind plaats in de studio van theatergroep Drang. Voor meer informatie klik je op onderstaande afbeelding.

summerschool


'De Koning is dood, leve de Koning!' - maart 2013


De Acteerstudio bestaat 25 jaar en ook dit jaar mag Pieternel weer de regie op zich nemen van de laatste afstudeervoorstelling. De repetities zijn inmiddels in volle gang en het beloofd iets bijzonders te worden. De voorstelling zal vanaf half mei te zien zijn op een bijzondere lokatie; het Carlton Beach Hotel op Scheveningen.'Beschuldigd' - januari 2013


Op donderdag 24 januari is op SBS6 de uitzending van ‘Beschuldigd’ te zien waarin Pieternel de hoofdrol mocht vertolken. 'Beschuldigd' is een nieuwe scripted reality serie die elke dag om 18:00 uur wordt uitgezonden. De aflevering waarin Pieternel te zien is heet ‘Smooth Criminal’.

Impressie 'En ze leefden nog lang.' - december 2012


Afgelopen zomer zijn er in de Fuut opnames gemaakt van de voorstelling
'En ze leefden nog lang.', hieronder een impressie.Benefietvoorstelling - november 2012


Op 20 januari 2013 zal Theatergroep Plankgas op verzoek van Stichting Vrienden van het Juliana Kinderziekenhuis de voorstelling 'En ze leefden nog lang' spelen in theater Diligentia. Het gaat hier om een benifietvoorstelling.

Ontvangst : 19:30 uur
Aanvang : 20:15 uur
Entree : €30,-
Reserveren : via www.diligentia-pepijn.nl

De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Vrienden van het JKZ.

Voor de flyer van de voorstelling drukt u op onderstaande afbeelding.

EZLNL

'De meeste zijn bedrog' - november 2012


Op 13 november 2012 zal de voorstelling 'De meeste zijn bedrog' van Ulf en Wiep (en onder regie van Pieternel) te zien zijn in de Triangel in Vlaardingen.

De toegang is gratis, er zullen die avond opname worden gemaakt van de voorstelling. U vindt de Triangel aan de Fransenstraat 12 in Vlaardingen.

DMZB

Foto's 'De meeste zijn bedrog' - oktober 2012


De eerste voorstellingen van 'De meeste zijn bedrog' zitten er op en waren een groot succes. Hou voor verdere ontwikkelingen rond deze voorstelling de site ulfenwiep.nl in de gaten. Foto's van de voorstelling kun je bekijken door te klikken op onderstaande afbeelding.

DMZB


'Achter gesloten deuren'- september 2012


Net5 komt met een nieuwe scripted reality serie waarin waargebeurde verhalen op een reality manier worden nagespeeld. Pieternel zal te zien zijn in de aflevering van woensdag 5 september.'De meeste zijn bedrog' - september 2012


De afgelopen maanden heeft Pieternel samen met Wibbien van Vliet en Ralph Bosma, oud studenten van de Acteerstudio, gewerkt aan de voorstelling 'De meeste zijn bedrog'. Eind september is het resultaat te zien in Den Haag.

'De meeste zijn bedrog' is een theatercabaret voorstelling over dromen hebben en verliezen. We kunnen er maar het beste om lachen.
20, 21 en 22 september te zien.

Voor de flyer en verdere info drukt u op onderstaande afbeelding.

DMZB

'En ze leefden nog lang.' in de Culpepper - september 2012


De laatste openbare voorstellingen van 'En ze leefden nog lang.' worden gespeeld in de Culpepper.

woensdag 12 september
donderdag 13 septmeber (tevens de verjaardag van Pieternel)
dinsdag 18 september

Aanvang 18:30 uur
Entree: € 42,50 (3-gangendiner en voorstelling).
Reserveren: via Culpepper, 070-3544848

De Culpepper bevindt zich aan het Zwarte Pad op Scheveningen. Voor de flyer drukt u op onderstaande afbeelding.

EZLNL

Zomer - juli 2012


Het is vakantietijd en dus liggen de repetities en voorbereidingen even stil. Tijd om ons op te maken voor het volgende seizoen, te beginnen met de voorstelling 'De meeste zijn bedrog' die Pieternel maakt met Ralph Bosma en Wibbien van Vliet (eind september te zien), er zijn dit najaar nog een aantal openbare voorstellingen van 'En ze leefden nog lang.' en later in het seizoen zal Pieternel onder andere een nieuwe voorstelling van TG Paradox (Leiden) regisseren en met de afstudeer leerlingen van de Acteerstudio een lokatievoorstelling maken op Scheveningen. Tot dan!'En ze leefden nog lang.' in de Fuut - juni 2012


In juni zijn er weer een aantal openbare voorstellingen van 'En ze leefden nog lang.' in Den Haag. Dit maal in Strandtent de Fuut waar TG Plankgas bij zonsondergang zal spelen.

woensdag 6 juni
donderdag 7 juni
dinsdag 19 juni
woensdag 20 juni

Aanvang 18:30 uur
Entree: € 40 (3-gangenmenu en voorstelling).
Reserveren: info@defuut.nl of 070-3549074

EZLNL

Foto's 'Door een kus' - mei 2012


De voorstellingen van 'Door een kus' in Amsterdam, Breda en Den Haag zitten erop. Je kunt de foto's bekijken door te klikken op onderstaande afbeelding.

Door een kus

'Achter gesloten deuren' - mei 2012


Deze zomer maakt Stepping Stone de serie 'Achter gesloten deuren', scripted reality. Pieternel zal hierin ook te zien zijn.

'Door een kus' - mei 2012


De flyer van 'Door een kus', de voorstelling die Pieternel regisseert voor de Acteerstudio, is klaar en via onderstaande link te bewonderen. De voorstelling zelf is in mei te zien in de theaters.

Door een kus

'Bonkers' - april 2012


Pieternel is momenteel te zien in 'Bonkers', elke zaterdagavond om 21:25 uur op SBS6.

'Neerlandsch Hop' - april 2012


Afgelopen maand zijn de opnames afgerond voor 'Neerlandsch Hop', een documentaire over Nederlands speciaalbier, naar een idee van Eelco Wyninga (Cue Creative) en tot stand gekomen in samenwerking met Mitra. Pieternel neemt de presentatie van dit bijzondere document voor haar rekening. Op 12 mei 2012 vindt de presentatie van de documentaire plaats in Delft.

Klik op onderstaande afbeelding om naar de Facebookpagina van 'Neerlandsch Hop' te gaan.

Facebook


'Doffers en Duivinnen' - maart 2012


Pieternel heeft meegespeeld in de pilot van 'Doffers en Duivinnen', ze speelt hierin de vrouw van IJzeren Willem. 'Doffers en Duivinnen' is een Haagse comedy naar een idee van Stephan Evenblij met o.a. Burt Rutteman, Roelant Radier, Frits Wester en Bibi (Oh Oh Cherso).
'Door een kus' - maart 2012


Vanaf maart is Pieternel weer aan het repeteren met de laatstejaars van de Acteerstudio voor hun afstudeervoorstelling. Dit jaar is het stuk geschreven door Jesse de Vries en Coen van der Hilst, studenten aan de HKU 'Writing for performance'.

'Door een kus'

In een museum ligt Doornroosje. Ze is de laatst levende sprookjesfiguur. Ze ligt al een kleine duizend jaar te slapen als ze door een kus van ware liefde onverwachts ontwaakt. Een ramp voor het museum. Wie van de aanwezigen heeft, ondanks het uitdrukkelijke verbod, Doornroosje gekust? En vooral waarom?

In ‘Door een kus’ ontmoeten onze wereld en de sprookjeswereld elkaar. Ons leven is allang geen sprookje meer. We leven wel steeds langer maar niet meer zo gelukkig. Kan een sprookjesfiguur daar nog iets aan veranderen?
'Bonkers' - februari 2012


Vanaf half april zal Pieternel te zien zijn in een groot deel van de afleveringen van 'Bonkers'. 'Bonkers' is het nieuwe komische zaterdagavond programma van SBS6 waarin moppen worden verfilmd.


Amsterdam - januari 2012


De voorstellingen van 'En ze leefden nog lang.' in Theater Pepijn waren een groot succes en allemaal uitverkocht. Op naar Amsterdam, daar speelt TG Plankgas de volgende openbare voorstellingen:

Zondag 29 januari & Zondag 12 februari 2012
Saskia's Huiskamer (Albert Cuijpstraat 20c)
Aanvang: 12:30 uur
Reserveren: info@theatergroep-plankgas.nl
Entree: € 47,50 (3-gangenlunch, voorstelling en ALLE drank!)

Zaterdag 12 mei 2012
Het Perron Amsterdam
Aanvang: 21:00 uur
Reserveren: www.hetperron.nl


Alvast een voorproefje of nog even nagenieten klik dan op onderstaande afbeelding voor de foto's.

EZLNL


Foto's - december 2011


Zowel de foto's van 'MacMadoff' (TG Drang) als de foto's van 'De Grabbeljurk', een performance die Pieternel, samen met Judith Faas, ism Zona's Kiosk doet voor dementerende ouderen, staan online. Klik op onderstaande afbeelding om naar de fotopagina te gaan.

MacMadoff


Pers MacMadoff - november 2011


Klik op onderstaande afbeelding om de recensie over 'MacMadoff' uit het AD te lezen.

MacMadoff


Flyer en data 'En ze leefden nog lang. - oktober 2011


De flyer van 'En ze leefden nog lang.' is af. Klik op onderstaande afbeelding om de gehele flyer te bekijken. Daarnaast zijn ook de volgende openbare voorstellingen al bekend:

1 december - Restaurant Olijf (inclusief theaterdiner)
7 december - Restaurant Olijf (inclusief theaterdiner)
11 december - Theater Pepijn Premiere (matinée)
13 december - Theater Pepijn
5 januari - Theater Pepijn
6 januari - Theater Pepijn

Voor meer informatie en reserveringen ga je naar de site van Theatergroep Plankgas.

EZLNL


Pers MacMadoff - oktober 2011


Er is een mooie trealer gemaakt voor de voorstelling 'MacMadoff' van TG Drang. Ga naar de Filmpagina van deze site om hem te bekijken.

Daarnaast heeft de voorstelling ook al kort in het AD gestaan. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen.

MacMadoff


Persfoto's MacMadoff - september 2011


Klik op onderstaande afbeelding om de persfoto's van 'MacMadoff' te bekijken.

MacMadoff


"MacMadoff' - augustus 2011


In Augustus starten de repetities voor 'MacMadoff' de nieuwe voorstelling van Theatergroep Drang. Pieternel zal in deze lokatievoorstelling de rol van 'bitch' spelen.

MacMadoff is een kruisbestuiving tussen het klassieke koningsdrama Macbeth en het destructieve piramidespel van Madoff. Het vertelt over de hebzucht en machtshonger van de financiële kopstukken in aanloop naar de recente kredietcrisis. MacMadoff zoomt in op het bankwezen en laat op keelsnoerende, humoristische en amoralistische wijze zien hoe onmenselijk ver mensen willen gaan om hun hebzucht te bevredigen.

'MacMadoff' is vanaf 26 oktober te zien in Den Haag, de lokatie is nog even geheim.


Foto's 'Arts-Engel' - juni 2011


De voorstellingsreeks van 'Arts-Engel' is succesvol afgerond met een (bijna) uitverkochte voorstelling in het Theater aan het Spui en inmiddels staan ook de foto's online. Bekijk ze door op onderstaande afbeelding te klikken.

ArtsEngel


'Arts-Engel' van start - mei 2011


Pieternel heeft de afgelopen maanden met de laatstejaars studenten van de Acteerstudio hard gerepeteerd aan hun afstudeervoorstelling 'Arts-Engel'. Inmiddels is deze voorstelling van start gegaan en te zien in de verschillende theaters.

16 mei (try-out) Utrecht - Akademietheater HKU
17 en 22 mei Amsterdam - Ostadetheater
28 mei Wassenaar - Theater Warenar
31 mei en 1 juni Den Haag - Theater aan het Spui

Klik op onderstaande link om de flyer te bekijken.

Arts-Engel


Haarlems Dagblad - april 2011


In Noord-Holland zijn er inmiddels een aantal artikelen verschenen over de voorstelling Pep & Punch. Klik op onderstaande link om te zien wat Het Haarlems Dagblad en de Haarlemmer er over zeggen.

Pep&Punch


De Band - april 2011


Vanaf april 2011 is 'De Band', de nieuwe voorstelling van 23/13, te boeken voor congressen, bedrijfs -en personeelsfeesten. 'De Band' is een korte voorstelling geinspireerd op 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap'(Covey). Meer informatie over de voorstelling vind je via onderstaande link.

De Band


Expat TV - april 2011


Weer een leuk filmpje over Suitcases & Sacrifices. Dit keer heeft Expat TV een leuk interview geplaatst met de twee actrices. Bekijk het filmpje op Expat TV

'Arts-engel' - maart 2011


Vanaf maart regisseert Pieternel voor de Acteerstudio de afstudeer-voorstelling van de laatstejaars. Het stuk is speciaal geschreven voor deze spelers door Ferenc Zavaros en Sander Buesink, studenten ‘Writing for performance’ aan de HKU. In mei en juni zal het stuk in verschillende theaters in Nederland te zien zijn. Zodra de flyer af is vindt u hem uiteraard hier.

'Er zijn nog maar weinig plekken in onze wereld waar we samen komen en daadwerkelijk en zonder opsmuk met de grote levensvragen geconfronteerd worden.

‘Arts-engel’ is een gloednieuw toneelstuk over het intense en ontroerende leven in een ziekenhuis. We volgen vier patiënten, hun verplegend personeel en hun bezoekers. Zij zijn allemaal op hun eigen manier op zoek naar de waarheid en de antwoorden op hun vragen.

Een tragikomische voorstelling over niet weten hoe het zit, niet weten hoe het moet, liefde en leed, leven en dood.'


Wereldomroep - februari 2011


Op de site van de Wereld Omroep is een leuk stuk en filmpje geplaatst over Suitcases & Sacrifices. Ga naar de site van de Wereld Omroep voor het hele artikel of naar de Perspagina van deze site voor alleen het filmpje.


Suitcases & Sacrifices - februari 2011


Suitcases & Sacrifices, Engelstalige versie van Offers & Koffers, is 6 februari in premiere gegaan in Theater Pepijn Den Haag. Hij is daar nog te zien op 15 en 22 februari en 7 en 14 april. Later dit jaar zijn er ook nog openbare voorstelling in Beachclub Culpepper en de Fuut. Voor meer informatie en alle speeldata klik op onderdstaande link.

S&S


Pep&Punch - januari 2011


De voorstelling Pep&Punch is 13 januari succesvol in premiere gegaan. Hij zal aankomend jaar op middelbare scholen in Noord-Holland te zien zijn.
Klik op onderstaande link om te foto's te bekijken.

Kikid


23/13 weer van start - december 2010


Het is een tijdje stil geweest rondom theatergroep 23/13 maar in januari gaan dan eindelijk de repetities van start voor een nieuwe voorstelling,
'De Band'.
Deze voorstelling wordt speciaal ontwikkeld voor bedrijfsfeesten en evenementen. Je wordt via deze site uiteraard op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Voor 23/13 is een nieuwe website in ontwikkeling, om herinneringen op te halen dan kun je nu nog naar de oude site:

23/13 - Straks


Offers & Koffers in het buitenland - november 2010


Afgelopen week heeft de voorstelling Offers & Koffers met succes gespeeld op De Nederlandse Club, Jakarta en de Hollandse Club, Singapore.
25 januari 2011 gaat de Engelse versie 'Suitcases & Sacrifices in premiere in theater Pepijn, Den Haag. Voor informatie daarover kun je ook kijken op de site van Theatergroep Plankgas.

Plankgas


Foto's Intiem - november 2010


Het moment is eindelijk daar, de foto's van de voorstelling Intiem (Zomeravonden - Theatergroep Drang) staan online. Bekijk ze via de link hieronder. Foto's zijn gemaakt door Paul de Haan.

Drang


Pep & Punch - oktober 2010


De repetities voor Pep&Punch zijn inmiddels van start gegaan. Voor Stichting Kikid regisseert Pieternel dit jaar de voorlichtingsvoorstelling Pep&Punch. Een voorstelling waarin jongeren preventief worden ingelicht over de mogelijke gevolgen van alcohol en drugs gebruik. De voorstelling is vanaf januari op middelbare scholen in Noord-Holland te zien.Wassenaars Dagblad - september 2010


Halverwege september verscheen in het Wassenaars Dagblad een leuk stukje over de voorstelling Offers&Koffers. Het gehele artikel is te lezen via onderstaande link.

WD


Offers & Koffers - september 2010


De voorstelling 'Offers & Koffers' gaat in reprise. En in een aantal van de openbare voorstellingen zal Pieternel te zien zijn. Ze vervangt tijdelijk Mechteld Schelberg. Pieternel is te zien:

Donderdag 1 oktober
Theaterdiner in Flamant by Laura, Frederikstraat 52A, Den Haag
3-gangen menu en voorstelling €50,-. Aanvang: 19:30 uur
Reserveren: reserveren@flamantdining.nl of 070-3122477

Donderdag 28 oktober en 4 november
Theaterdiner in restaurant Watertanden, Mallemolen 10A, Den Haag
3-gangen menu en voorstelling €37,50. Aanvang: 18:30 uur
Reserveren: www.watertanden.com 070-427788

Daarnaast is de voorstelling ook in het Engels vertaald en onder de titel 'Suitcases & Sacrifice' vanaf januari 2011 te zien in Theater Pepijn. Voor meer informatie, de speeldata van de Engelse versie of andere voorstellingen van Plankgas kijk op www.theatergroep-plankgas.nl


Reünie - augustus 2010


De foto's van Reünie staan online. De voorstelling Reunie speelt aanstaande 31 augustus en 1 september nog in Culpepper Scheveningen. Deze avonden zal Mechteld Schelberg (en niet Pieternel) de rol van Loes vertolken.
Klik op onderstaande link om te foto's te bekijken.

Reunie


Recentie 'Die Nieuwe' - juli 2010


Haghespel (tijdschrift voor het Haagse amateurtoneel) heeft in de uitgave van juli 2010 een zeer lovende recentie geplaatst over 'Die Nieuwe' (regie van Pieternel bij Odia). Klik op onderstaande afbeelding om de gehele recentie te lezen.

Die Nieuwe


Foto's - juli 2010


De foto's van Die Nieuwe (Odia) staan inmiddels online, ook de foto's van Intiem (Drang) worden snel verwacht, zodra fotograaf Paul de Haan de foto's vrijgeeft zullen ze op deze site te zien zijn.

Die Nieuwe

Intiem - juni 2010


De voorstellingsreeks van 'Intiem' is inmiddels in volle gang. Van 21 juni t/m 3 juli is Pieternel te zien in deze voorstelling onder regie van Marjet Moorman.

Er broeit en borrelt iets in mijn binnenste. Iets dat naar buiten wil breken en niet langer gevangen wil zijn. Het is mijn ware ik. In mijn eigen veilige intieme omgeving kan ik mezelf zijn, met het publiek als voyeur. Eigenlijk is dat wat ik het liefst wil: bekeken en erkend worden. Maar waar ligt de grens van nieuwsgierigheid? Zijn de personages van Intiem pervers? Of de mensen die ze willen bekijken?

'Intiem' is onderdeel van de Zomeravonden van Theatergroep Drang. Op deze avonden is de voorstelling 'Intiem' te zien in combinatie met de voorstelling 'Correct'. Meer weten of reserveren: Theatergroep Drang

zomeravonden

Die Nieuwe - juni 2010


Die Nieuwe Die Nieuwe

Foto's Piggelmee - mei 2010


Het laatste weekend van mei speelde, als afsluiter van het Studio 33 festival op Jeugdtheaterschool Rabarber, de voorstelling Piggelmee (tekst en regie: Pieternel). De foto's van deze voorstelling staan inmiddels online.

Piggelmee

Op z'n Hollands - mei 2010


De voorstelling 'Op zijn Hollands' van Birgit Jongerius en Veronique Rodenberg, heeft de finale van het Theaterfestival 'Tranen Zonder Reden' bereikt. Pieternel schreef voor deze voorstelling de tekst en heeft de acteurs begeleidt. 8 juni aanstaande zal in het LAKtheater te Leiden de finale worden beslist.

Flyer Piggelmee - mei 2010


Piggelmee Piggelmee

Reünie van start - apr 2010
REUNIE
De voetbalvrouwen van '74 gaan het duel aan met het trauma van de verloren WK-finale.

Alles was gebaseerd op vriendschap. Het was een feilloos aanvoelen van elkaars bedoelingen. Elf mannen onzichtbaar met elkaar verbonden. Waar ging het mis? Voetbalfan of niet, deze wedstrijd mag u niet missen!

In Reünie ontmoeten de vrouwen van Cruijff, Neeskens, Suurbier, Rijsbergen en Van de Kerkhof elkaar na vele jaren op een reünie bij Hansje van de Kerkhof thuis in Oirschot. Daar praten ze nog eens na over de verloren finale tegen de Duitsers en vooral over de aanloop tot die finale. Hoe zat het met de zwembad-affaire….? Het wordt ondanks de hapjes en de vele drankjes niet echt een gezellige avond.

Tekst: Leopold Witte en Johan Timmers
Bewerking: Theatergroep Plankgas
Regie: Arjan Bouwmeester
Spel: Mechteld Schelberg, Linda Møller, Anna Nicolaï, Albertine de Kanter, Pieternel Bollmann en Magali de Frémery

Mechteld Schelberg en Pieternel Bollmann spelen afwisselend
de rol van Loes Rijsbergen.
Mechteld: 17/4, 20/4, 21/4, 25/05, 01/06, 07/06, 08/06
Pieternel: 18/04, 22/04, 23/04, 26/05, 02/06, 09/06, 10/06

Zaterdag 17 april 20.30 Van Ostadetheater, Amsterdam
Zondag 18 april 14.30 Van Ostadetheater, Amsterdam
Dinsdag 20 april 18.30 De Fuut, Den Haag
Woensdag 21 april 18.30 De Fuut, Den Haag
Donderdag 22 april 18.30 De Fuut, Den Haag
Vrijdag 23 april 18.30 De Fuut, Den Haag
Dinsdag 25 mei 18.30 Hotel De Goudfazant, A'dam
Woensdag 26 mei 18.30 Hotel De Goudfazant, A'dam
Dinsdag 1 juni 18.30 Hotel De Goudfazant, A'dam
Woensdag 2 juni 18.30 Hotel De Goudfazant, A'dam
Maandag 7 juni 18.30 De Fuut, Den Haag
Dinsdag 8 juni 18.30 De Fuut, Den Haag
Woensdag 9 juni 18.30 De Fuut, Den Haag
Donderdag 10 juni 18.30 De Fuut, Den Haag

Reserveren:
Ostadetheater – 020 – 679 50 96 en www.ostadetheater.nl
Strandpaviljoen De Fuut – 070 – 354 90 74 en zie www.defuut.nl
Hotel De Goudfazant – uitsluitend via info@theatergroep-plankgas.nl


Op z'n Hollands - mrt 2010
Er heerst Rust, Reinheid en Regelmaat op camping 'De Zoen' in Lippenhuizen. Annet zit voor haar tent te genieten van haar ontbijtje. Uitgerust met haar survivalkit komt zij niet gauw voor verrassingen te staan. Totdat er een mooie vrouw haar leven binnen loopt...

Spel: Birgit Jongerius en Veronique Rodenberg.
Coaching: Pieternel Bollmann

Cafe Theater Festival - Utrecht
Stairway to Heaven
Vr. 19 maart 20.00
Za. 20 maart 15.00 en 20.30
Zo. 21 maart 16.00 en 21.30

Foto's Benzies & Batchies - feb 2010


In januari is Benzies & Batchies in premiere gegaan en inmiddels speelt hij, met succes, wekelijks op middelbare scholen in Noord Holland. Wij moeten het doen met de foto's. Die staan vanaf vandaag op deze site.

Kikid

Repetities de Reünie - jan 2010Het elftal van de Reünie.

Bovenste rij van links naar rechts: Magaly de Fremery, Mechteld van Wijngaarden, Albertine de Kanter. Onderste rij van links naar rechts: Anna Nicolai, Linda Møller en Pieternel Bollmann.

De Reünie - dec 2009


Met het oog op het aankomende WK zal Theatergroep Plankgas dit voorjaar haar succesvolle voorstelling De Reünie hernemen. Een voorstelling over de voetbalvrouwen van 1974. Pieternel zal in deze herneming de rol van Loes (Rijsbergen) voor haar rekening nemen.

Drang - dec 2009


In de zomer van 2010 zal Pieternel te zien zijn in een voorstelling van Drang. Tijdens de Zomeravonden zal zij meespelen in de voorstelling Intiem onder regie van Marjet Moorman. Een voorstelling over intimiteit en angst voor intimiteit. De repetities zijn inmiddels volop in gang.

Pieternel en Judith in de Telegraaf - okt 2009


Woensdag 14 oktober verscheen in de Telegraaf een foto van Judith en Pieternel in hun 'Grabbeljurk' ter gelegenheid van de opening van Zona's Kiosk in het Dr. Sarphatihuis. Klik hieronder om de volledige foto te zien.

Zona's kiosk

Artikel Offers & Koffers - okt 2009


Donderdag 8 oktober verscheen in Den Haag Centraal een artikel over Offers & Koffers. Klik hieronder om het volledige artikel te lezen.

Offers&Koffers

De Grabbeljurk (One size fits all) - sept 2009


Zona's Kiosk is een reizend kunstenaarsplatform voor ouderen in zorgcentra. Veertien theatermakers, beeldendkunstenaars en muzikanten strijken in oktober en november in vijf zorgcentra neer om daar kunst 'tot aan het bed'te brengen.
Voor Zona's kiosk is Pieternel samen met Judith Faas druk bezig met de ontwikkeling van 'de Grabbeljurk'. De jurk zit vol met prikkelende en zintuigelijke voorwerpen. Afhankelijk van de bewoner wordt er iets tevoorschijn gehaald uit de jurk, van breiwerkje tot stukje zeep en van liedje tot een aardbei. Het streven is mensen voor even hun autonomie terug te geven, momenten te creëren waarin zij iemand mogen zijn. Door de bewoners bijvoorbeeld hén te laten verzorgen of hen persoonlijk te laten adviseren draaien ze de rollen om en zijn de bewoners weer even de moeder, de vader, de werknemer of de opa. Het is altijd belevingsgericht en afgestemd op de bewoner en de situatie. In de week van 12 oktober zal Zona's kiosk van start gaan in het Dr. Sarphatihuis.

Speeldata 'Offers & Koffers' - sept 2009


Dinsdag 29/09 - Culpepper Scheveningen
Woensdag 30/09 - Culpepper Scheveningen
Vrijdag 2/10 - De Fuut Kijkduin
Zaterdag 3/10 - Theater Branoul Den Haag - PREMIERE
Vrijdag 9/10 - Restaurant Watertanden
Zaterdag 10/10 - Restaurant Watertanden
Woensdag 28/10 - Restaurant Watertanden
Donderdag 29/10 - Restaurant Watertanden

Klik hier voor de flyer.

Aankomend seizoen - sept 2009


Het nieuwe seizoen is begonnen. Tot het einde van het jaar zal Pieternel oa werken aan 'Benzies en Batchies' een voorstelling met en voor jongeren bij Kikid, een voorstelling bij jeugdtheaterschool Rabarber ( Piggelmee in een nieuw jasje) en is zij samen met Judith Faas betrokken bij Zona's Kiosk, een reizend kunstenaars platform voor ouderen in zorgcentra.

Offers & Koffers - jul 2009


De try-outs van Offers & Koffers zitten er op. Na de reacties van expats en niet expats wordt met vertrouwen uitgezien naar de premiere in september. De exacte datum en lokatie zal zeer binnenkort bekend worden gemaakt.

Flyer Paradox - mei 2009


Voorkant Achterkant

Paradox preview - mei 2009
Plankgas - mrt 2009


De flyer en titel van de 'expat' voorstelling van Plankgas zijn bekend.

Voorkant Achterkant

Offers & Koffers gaat in september in première. De eerste openbare try-outs staan voor begin juli gepland.

Subsidie - mrt 2009


Via Anna Schaap, derdejaars student aan de Opleiding Productie Podiumkunsten van de Theaterschool Amsterdam, wordt er momenteel gewerkt aan een cultureel ondernemersplan voor 23/13. Onder begeleiding van Marten Oosthoek (zakelijk leider bij Dood Paard) wordt er gewerkt aan een beleidsplan om de nieuwe tweejaren subsidie bij het NFPK aan te vragen. Spannende tijden dus.

Expats - feb 2009


De repetities zijn gestart. Vanaf eind januari werkt Pieternel met Theatergroep Plankgas aan een nieuwe voorstelling. Eerder al maakte ze met dit gezelschap de voorstelling 'Drie vrouwen, sperziebonen en een boek'. De nieuwe voorstelling zal gaan over het bestaan als expat, en is een initiatief van Linda Moller en Mechteld Schelberg, zij zullen beiden in de voorstelling te zien zijn. Premiere gepland voor september.

Idiots - jan 2009


Theatergroep Paradox en Pieternel gaan samenwerken. Ze regisseert en maakt bij hun een voorstelling geinspireerd op 'The Idiots' van Lars van Trier. Begin juni zal de voorstelling te zien zijn in Leiden.