Actrice


Pieternel studeert in 2002 af aan de Acteerstudio. Vlak na deze opleiding vormt ze met twee klasgenoten het gelegenheidsgezelschap Trick.
Zij maken, onder regie van Mart-Jan Zegers de voorstelling Diepe Strot (naar Cutup/Uppercut van Ko van de Bosch).

Daarna doet Pieternel verdere spelervaring op bij verschillende gezelschappen waaronder Drang, Karen's Way en Theater Tussendoor.

23/13

In 2004 leert Pieternel, tijdens haar werk als performer bij Madame Tussauds, Judith Faas kennen waarmee ze niet veel later het gezelschap 23/13 opricht. In 23/13 spelen Judith en Pieternel onder regie van Winfred van Buren. Ze maken humorischtische muziektheatervoorstellingen waarin onderwerpen als ware liefde, sterven en eenzaamheid luchtig en toegankelijk worden gemaakt.

Toneelacademie Maastricht

Pieternel studeert in 2008 af als docent/regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Een opleiding die uitgaat van het principe dat je pas kunt coachen als je zelf ervaren hebt. Om die reden speelt Pieternel tijdens haar opleiding in veel voorstellingen. Ze werkt onder meer samen met Mark Timmer, Desirée van der Heijden en Martijn Bouwman.

Inmiddels speelt Pieternel als gastacteur regelmatig bij verschillende gezelschappen, waaronder BonteHond, TG Plankgas en TG Drang.

Camerawerk

Naast haar theaterwerk speelt Pieternel ook in meerdere commercials (Zeeman, Campina), TV-series zoals '#Forever', 'Goedenavond Dames en Heren', 'Noord/Zuid' en 'Bonkers', videoclips en korte films en de bioscoopfilm "De tijd van mijn leven'. Ze werd voor haar rol in de korte film 'Tim' op het 48 hours Rotterdam genomineerd voor Beste Actrice.