Regisseur


In de periode 2003 - 2005 speelt Pieternel, na een particuliere acteeropleiding, in verschillende producties. Een tijd die haar aan het denken zou zetten. Pieternel hierover: 'Ik merkte dat ik steeds meer aan te merken had op de regie waaronder ik speelde. Ik vond 'als je het allemaal zo goed weet, dan moet je het zelf maar gaan doen'. En dus ben ik in 2005 auditie gaan doen voor de regieopleiding in Maastricht.' Een verstandig besluit want in 2008 studeert ze aan diezelfde opleiding af.

Na haar afstuderen wordt Pieternel regieassistent bij Podium deluxe. In een half jaar werkt ze mee aan de voorstelling IK BEKEN en maakt ze samen met Guusje Eijbers, Olga Zuiderhoek en Kees Prins de voorstelling 'Dinner for One' (later 'Vrede op aard').

Daarna is het tijd voor eigen werk. Inmiddels regisseerde ze voorstellingen bij oa Toneelgroep de Appel, BonteHond, TG Drang, TG Plankgas, Kikid en Rabarber.

In 2016 is Pieternel afgestudeerd aan de Master Theater, eveneens aan de Toneelacademie Maatsricht.

Werk


Pieternel werkt (meestal) niet met bestaand repertoire maar maakt voorstellingen vanuit een eigen concept, actualiteit of geinspireerd op een boek of film.

Haar voorstellingen zijn vaak licht van toon omdat lichtheid diepgang niet hoeft uit te sluiten.