Nog voordat Pieternel gaat studeren aan de Toneelacademie Maastricht, richt ze samen met Judith Faas het muziektheatergezelschap 23/13 op. Ze maken, onder regie van Winfred van Buuren, humorischtische muziektheatervoorstellingen waarin onderwerpen als ware liefde, sterven en eenzaamheid luchtig en toegankelijk worden gemaakt.


In 2008 studeert Pieternel af als docent/regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Een opleiding die uitgaat van het principe dat je pas kunt coachen als je zelf ervaren hebt. Om die reden is Pieternel tijdens haar opleiding niet alleen veel aan het maken maar ook aan het spelen.


Na haar opleiding gaat ze zowel als regisseur als actrice aan de slag. Als regisseur maakt ze voorstellingen bij oa Toneelgroep de Appel, BonteHond, TG Drang, TG Plankgas, Kikid en Rabarber.

Als actrice is ze op het toneel o.a. te zien bij BonteHond, TG Plankgas en TG Drang.

Voor de camera speelt ze in TV-series zoals '#Forever', 'Goedenavond Dames en Heren', 'Noord/Zuid' en 'Bonkers', videoclips, korte films en de bioscoopfilm 'De tijd van mijn leven'. Ze werd voor haar rol in de korte film 'Tim' op het 48 hours Rotterdam genomineerd voor Beste Actrice.


In 2016 rond Pieternel de Master Theater af, eveneens aan de Toneelacademie Maastricht.Overige werkzaamheden

Naast actrice en theaterregisseur werkt Pieternel als docent op theaterschool Rabarber, maakt ze Geen hond in de podcast over vegetarisch en veganistisch eten, is ze voice over voor commercials, de stem van de House Top 1000, werkt ze (soms) als trainingsacteur voor Lagerweij, is ze bestuurslid van Stichting Vers&Vrij die armoede en voedselverspilling bestrijdt en heeft ze een hondentrimsalon.